Wilfred


Ik ben geboren in 1978 te Leeuwarden. Op mijn 9e jaar heb ik, na het behalen van m’n blokfluitdiploma, een paar accordeonlessen geprobeerd. Dat ging niet zo goed, maar het bespelen van een keyboard ging stukken beter.

Al snel was het keyboard verbonden met de computer voor meer en betere klanken en opnamemogelijkheden. Toen ik 18 was kwam de gitaar op mijn pad en heb ik samen met een klasgenoot een aantal liedjes gemaakt.

Dat samen muziek maken ging ik steeds leuker vinden en in de jaren erna heb ik nog meer instrumenten leren kennen, waaronder basgitaar, ukelele en wat percussie.

Vanuit deze hobby heb ik geprobeerd anderen enthousiast krijgen om zelf te gaan musiceren. In een Roosendaals wijkhuis is de Muziekclub ontstaan met een klein muziekgroepje, die regelmatig vrijblijvend samen muziek maakte (jammen)

Via een ander wijkhuis zijn we als Muziekclub terecht gekomen in een jongerencentrum als repetitieruimte.  Na enkele veranderingen in samenstelling is de nieuwe band met de naam Purple X ontstaan die in 2018 en 2019 zo’n 10 keer keer heeft opgetreden.
Ook is er een logo ontworpen en zijn er banners gemaakt.

Eind 2019 is Purple X wederom vernieuwd en zijn er twee bands ontstaan: Een pop/rock band en een semi-akoestische. Omdat er al een soort huisstijl is gemaakt lag het voor de hand dezelfde naam aan te houden. Om onderscheid aan te geven is er een extra woord aan toegevoegd:
Inmiddels speel ik alleen nog in deze band, van Purple X power heb ik afscheid genomen.

Purple X Power