Marion


Mijn naam is Marion en ik ben de nieuwste aanvulling binnen de band Purple X Acoustic. Gewapend met een haarborstel als microfoon zong ik als klein meisje al enthousiast mee met de liedjes van de Dolly Dots, Baccara en Pussycat. Op zevenjarige leeftijd had ik mijn eerste optreden te pakken: tijdens de gezamenlijke communiedienst van mijn klas mocht ik een liedje zingen in de kerk. Acht jaar later trad ik op tijdens de bonte avond van de middelbare school, door samen met vriendinnen live een nummer van Madonna ten gehore te brengen. Vanaf dat moment had ik de smaak te pakken maar wegens podiumvrees zou het nog jaren duren voordat ik mijn grote droom durfde te volgen.

Op mijn 26e besloot ik, na het zien van het tv-programma Starmaker (de voorloper van talentenjachten als Idols en The Voice) dat het tijd was om écht te gaan zingen. Dus niet meer onder de douche, maar achter de microfoon. Ik gaf me op voor zanglessen en vanaf dat moment ging het allemaal heel snel. Al na een paar weken trad ik op met een band. Later verzorgde ik, onder begeleiding van een pianist, de muzikale omlijsting bij huwelijksmissen. Ik genoot ervan dat ik bij kon dragen aan iemands mooiste dag.

Door verschillende omstandigheden strandde mijn muzikale carrière na een paar jaar. Ik startte een bescheiden schoonheidssalon en ik was druk met gezichtsbehandelingen en massages. Ik dacht dat ik misschien toch niet voor zingen in de wieg was gelegd en schoof de zangmicrofoon weer opzij. Achteraf denk ik dat de tijd gewoon nog niet rijp was. Pas na vijftien jaar durfde ik het zingen weer voorzichtig op te pakken. Ik kwam terecht bij de band Highlight uit mijn eigen woonplaats. Met de mannen van Highlight heb ik een hele mooie tijd beleefd. Zij hebben me ontzettend veel geleerd, waardoor ik in mijn zang ben gegroeid.

Helaas kwam na een jaar repeteren en optreden met Highlight de Covid-19 pandemie om de hoek kijken. Onze repetities kwamen uiteindelijk stil te liggen en ik zocht mijn heil bij Smule: een karaoke-app waarmee je kunt zingen met mensen over de hele wereld. Dit bleek een schot in de roos: door deze app kon ik mijn zang op een geweldig leuke manier blijven oefenen en verbeteren, gewoon vanuit huis. Bovendien leerde ik hierdoor heel veel leuke mensen kennen, waarvan een aantal echte vrienden zijn geworden. Toen de Deense zanger Michael Dandanell een duet met mij op zijn social media deelde wat 545.000 keer werd bekeken, wist ik niet wat me overkwam.

Na inmiddels bij diverse bands met verschillende muziekstijlen kennis te hebben gemaakt, heb ik in Purple X Acoustic mijn draai gevonden. De akoestische setting met een fijn country-sausje past helemaal bij mij. Ik ben blij dat de heren mij in hun midden hebben toegelaten en ik hoop dat we samen nog lang de mooiste muziek kunnen maken.