Meer Thailand

Lees hier alles over Chang Mai, Kanchanaburi, Koh Samui, Koh Lanta en nog veel meer

Thailand heeft ons te pakken, we zijn ingepakt in een sfeer van gastvrijheid en vriendelijkheid, de schoonheid van het land laat je verwonderen over de pracht van de natuur.
Ondanks het politieke klimaat merk je niets van de vaak heersende onrust, iedereen is vriendelijk en behulpzaam
Dat merken we al, als we aankomen in Bangkok.
Ik ben vergeten onze betaalpassen in te stellen voor het gebruik buiten Europa, gewoonweg niet aan gedacht, maar gelukkig heb ik de laptop meegenomen, weten ergens verbinding te maken met dat nu blijkt wel weer onmisbare internet. Zo, nu kunnen we naar hartenlust pinnen, we hebben dan wel een creditkaart bij ons, maar dan doen we wel heel veel op krediet als we die gaan gebruiken.
Dan gaan we op zoek naar de oude luchthaven Dong Muhan om onze reis te vervolgen. Vandaar immers vertrekken de binnenlandse vluchten
Er moet ergens een busstation zijn vanwaar bussen naar de oude luchthaven vertrekken.
Nou, menige inwoner van Bangkok kent hun eigen stad niet. Als we op aanwijzingen naar de plaats gaan waar dat busstation moet zijn komen we ergens uit, waar wel een bushalte is maar vanwaar geen enkele bus vertrekt die de oude luchthaven als bestemming heeft.
We staan ergens in een of andere wijk en besluiten terug te gaan naar Suvarnabhumi (De koning van Thailand heeft de naam Suvarnabhumi  gegeven aan de luchthaven. Het staat voor “goudend hand” of “gouden schiereiland”  en verwijst naar het rijk waar de koning Asoka rond 250 v.Chr. boeddhistische monniken naartoe stuurde, en dat door de Thais geïdentificeerd wordt met het huidige Thailand. Voordat de luchthaven deze naam kreeg van Koning Rama IX had het de naam  Nong Ngoe Hao)
om onze zoektocht voort te zetten.
Het is ondoenlijk om nog verder te zoeken en we nemen een taxi.

Wordt vervolgd