Sinaï

Egypte, een mooi land, vol met tegenstellingen

 

  • We wilden eens naar Egypte, we vinden na lang zoeken op internet een ludieke lodge, wij willen immers reizen, ver van de gebruikelijke manier van vakantie vieren en dit is het ultieme plekje, gelegen aan de Golf van Akaba in de buurt van Nuweiba.
    De logde werd gerund door twee Belgische dames die daar in een klein dorpje een heerlijke plaats hadden verworven, later bleek dat het handhaven van dat idyllische plekje heel veel moeite kostte.
    Maar voor we dat wisten genoten we van een heerlijke vakantie

Elke dag begint met een oproep tot gebed, daar werden we de eerste ochtend ruw mee geconfronteerd.
ik werd wakker van mijn vrouw die naast haar bed lag en ik hoorde de reden waarom, een schorre  stem schalde uit een luidspreker die in de richting van de lodge was geplaatst, willen ze de vakantiegangers bekeren?
Geeft allemaal niets maar om dat nu om 5 uur in de morgen te doen is wel erg vroeg.

Maar gelukkig vallen we weer in slaap, als je dan wakker wordt begint de dag met een uitstekend ontbijt, op het menu staan o.a. pannenkoeken die ’s morgens vroeg met zorg worden bereid.

De pannenkoeken worden met zorg gebakken

Er zijn weinig gasten op de lodge, we maken kennis met Keith, een Britse onderwijzer die tegen kost en inwoning de kinderen uit het dorp les geeft, een initiatief van de Gretha en Heidi uit België die op die manier willen bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen.

De kinderen vinden het prachtig en zijn elke dag aanwezig, ze leren van alles, op speelse wijze leren ze Engels, rekenen schrijven, maar ook is er genoeg tijd voor spelletjes.
Numery, de kok heeft een eigen moestuintje, bereidt de heerlijkste gerechten en verzorgt zowel de lunch als het diner.

Samen met Numery   

Het is wel heel jammer dat er veel tegenwerking is van de mannelijke bevolking van Nuweiba, ze kunnen het niet hebben dat twee vrouwen de scepter zwaaien op hun stukje land aan zee

 

Binnenkort meer…..